top of page
Roo'd

Roo'd

Icarus Perfomance Troupe Zaterdag 22 juli Zondag 23 juli Maandag 24 juli Gigantische Australische kangaroes op verrassend verende stelten, dat is ROO’D. Het is een waanzinnig schouwspel wanneer ze met gemak een meter in de lucht springen en dan ook nog eens twee meter ver! Door hun robuuste mix van ‘outback macho’ en ‘inner city knowhow’ zijn deze kangaroes graag gezien in de hele wereld, wat ze zo’n beetje tot Australisch meest succesvolle creatieve exportproduct maakt.

Kiddy Ride Patrol

Kiddy Ride Patrol

Zaterdag 22 juli Zondag 23 juli De twee agenten van de bereden politie houden vanaf hun politiemotoren alles en iedereen scherp in de gaten. Handhaving en veiligheid in de openbare ruimte staat bij deze politiemannen hoog in het vaandel. Wandelende snelheidsovertreders worden geflitst, aan de kant gezet en direct onherroepelijk beboet. Publiek wordt staande gehouden en onderworpen aan een bijzondere blaastest, inspectie of controle. Fietsers krijgen uit het niets een unieke escorte met sirene.

La Fanfare Electrique

La Fanfare Electrique

Maandag 24 juli Hun onwaarschijnlijke postuur houdt het midden tussen Motörhead en de Drie Biggetjes 6 gierende gitaren teisteren meedogenloos het asfalt, 6 rockers brengen hun publiek in vervoering met hun aanstekelijke pasjes.

The Greenman

The Greenman

Zaterdag 22 juli Wat gebeurt er als een Green Man in onze straten landt, bepakt met groene accessoires, op een groen stepje? Hij gaat de interactie aan met de passanten, vanuit zijn Dwaze geest en levendige fantasie. Grappig, verrassend, brutaal en altijd weer anders.

De Stijle, Want...

De Stijle, Want...

Zaterdag 22 juli Zondag 23 juli Pas Op Voor De Hond! 2 security agents nemen met assistentie van hun honden de kermis en het publiek onder hun hoede. De honden zijn van het uiterst betrouwbare ras Ghettoblaster en doen ondanks hun geblaf geen vlieg kwaad. Tenzij die vlieg er zelf om vraagt natuurlijk…. Andere acts: De Poetsmannen, De Schaatsers.

Jeroen de Leijer

Jeroen de Leijer

Alle Kermisdagen The Presley Paranoia Freak Show. Reizend prentenkabinet van Jeroen de Leijer toont De lijkwade van Elvis tijdens de Tilburgse kermis.

Mr. Jones

Mr. Jones

Zaterdag 22 juli Zondag 23 juli Korte, kleine en zeer mobiele theater voorstellingen met een begin, een midden en een eind, duur 3 à 5 minuten en telkens voor 3 tot 150 personen. Daarna de hoek om en begint de voorstelling opnieuw. - De Hazen - De Stoelendans - De Poedel

Suzy

Suzy

Zondag 23 juli Charmant verleidt ‘Suzy’ stilletjes haar passagiers voor een rit. Wanneer je een kaartje hebt ontvangen, mag je plaatsnemen en kan de reis beginnen. Onderweg toont ‘Suzy’ haar sterke groene karakter. Moeiteloos en 100% CO2-vrij vervoert zij haar passagiers naar binnen- en buitenlocaties; overal waar zij komt ontdekt zij nieuwe wegen. De vriendelijke buschauffeur en buscharmeur heten je van harte welkom. Laat ‘Suzy’ je vervoeren tijdens dit kleine avontuur!

TheaterKermisTilburg is een driedaags straatteaterfestival binnen de Tilburgse Kermis, een aanzet voor grootse plannen voor de toekomst. Dit jaar zal in het eerste weekend op zaterdag, zondag en de erop volgende roze maandag een aantal mobiele acts opdoemen op de Burgemeester Brokxlaan en de Spoorlaan in de middag en vooravond. Het nieuwste gebied dat sinds vorig jaar aan de kermis is toegevoegd, zal er op fraaie en grappige wijze door verlevendigd worden. Dat er nogal wat variatie in zit, valt te zien in de beschrijving van de acts. Gaat dat zien, gaat dat zien!

bottom of page